Hoi en welkom!

Neem eens een kijkje in mijn fotoarchief!

Over mij

Hallo, welkom op mijn site en lees hier iets over mijn hobby.

Mijn hobby is begonnen met videofilmpjes maken. Aan het eind van de jaren 70 kocht ik als één van de eersten een JVC VHS videocamera met daarbij een vrij grote en redelijk zware opnamerecorder. Na een uur die recorder aan je schouder te hebben gehad, liep je bijna scheef. Videofilmpjes maak ik nu alleen nog voor privé doeleinden met een Panasonic HDC-SD90 (full HD) voorzien van een Sennheiser MKE 400 richtmicrofoon.

In de loop van de jaren heeft het fotograferen het gewonnen van het filmen. Fotograferen is als een kleurboek, echter de kleuren zijn al ingevuld. Fotograferen van natuur en dieren in alle jaargetijden heeft de voorkeur, echter musea, dorpen en steden kunnen jullie hier ook vinden. Het maken van fotosessies/shoots komen er steeds meer bij. Deze worden niet altijd getoond op deze site en/of Facebook, daar men dit privé wil houden, wat begrijpelijk is natuurlijk.

Op dit moment fotografeer ik met een NIKON 5600 met een allround Sigmalens 18-300mm DC Macro. Daarnaast maak ik ook gebruik van de Nikkor AF-S DX 35 f/1.8G. Als flitser gebruik ik sinds kort Yongnuo Speedlite YN685. Een prima investering al zeg ik het zelf. Natuurlijk is er beter, maar dat maakt de prijs ook hoger.

Genoeg informatie dacht ik zo en ik verwijs je graag naar mijn portfolio, waar ik het verhaal in beeld probeer te brengen.

Veel kijkplezier,
met vriendelijke groeten Ritkse Ringma

error: Content is protected !!